Over Kennislab

NEVI Kennislab ontwikkelen we in fasen. Nu richten we ons het toegankelijk maken van beschikbare kennis. In de volgende fasen gaan we het delen en co-creëren van kennis faciliteren.  In de huidige versie zijn nu al meer dan 500 vakkennisdocumenten, 2.000 begrippen, 500 Deal! artikelen, 50 wetenschappelijk onderzoeken en meer dan 100 inkooptools online doorzoekbaar! Nieuw is NEVI Talks, online video’s met experts uit ons vakgebied! NEVI Kennislab ontsluit een schat aan relevante actuele kennis, gerelateerd aan jouw kennisbehoefte.

Waarom een Kennislab?

Samen beschikken we over veel waardevolle informatie, kennis en ervaringen. Een groot deel hiervan blijft helaas onbenut omdat het niet (voldoende) gedeeld wordt. Wij geloven dat door kennis toegankelijk te maken, kennis te delen en samen kennis te creëren iedereen hieruit zijn voordeel kan halen om zijn of haar werk beter te doen en de gestelde doelen te realiseren: door kennis te verbinden ontstaat er een energiek netwerk met veel impact! “Wij maken kennis, toegankelijk voor jou”

Wat is het Kennislab?

Het NEVI Kennislab is een platform waarop de meest actuele kennis en expertise over inkoop en supply management toegankelijk wordt  gemaakt, gedeeld en gecreëerd, zodat iedereen in ons vakgebied geholpen wordt om zich blijvend te ontwikkelen. De beschikbare kennis is gefilterd en van context voorzien, relevant en toepasbaar. Naast een online platform wordt in de toekomst ook een aantal functionaliteiten in een community-setting aangeboden, denk aan fysieke kennissessies en brainstormsessies.

Hoe is het Kennislab opgebouwd?

Het Kennislab bestaat uit drie delen die onderling met elkaar verbonden zijn: KennisPlatform, KennisSessies en KennisCommunity. Voor de gebruiker is het niet heel essentieel om te weten uit welk deel de content afkomstig is. Het is met name belangrijk te weten dat de meerwaarde zit in de combinatie van soorten content (artikelen, video’s, white papers, checklists, blogs etc.) en dat alle via NEVI beschikbare content relevant en actueel is. Al het beschikbaar materiaal is goed toegankelijk en vindbaar via een zoekfunctie, pulldown thema-menu en op jaartal.

Daarnaast organiseren we specifieke Sessies waar experts en professionals samenkomen om kennis en ervaring te delen. Denk hierbij aan netwerk- en kringevenementen, maar ook aan congressen en roundtables of sessies in kleine setting. Door het Kennislab ben je automatisch verbonden met een Community van experts en professionals zodat je elkaar kunt helpen bij specifieke vraagstukken. Leren van en met elkaar, samenwerken en kennis creëren staat hierbij centraal