NEVI PMI - Inkoopmanagersindex

NEVI geeft iedere eerste werkdag van de maand de Inkoopmanagersindex (NEVI PMI: Purchasing Managers’ Index) voor Nederland uit. Deze index geeft een beeld van de Nederlandse industrie, maar óók van de gehele Nederlandse economie. De Purchasing Managers’ Index wordt samengesteld door IHS Markit. In de maandelijkse enquête wordt gevraagd naar productie, nieuwe orders, exportorders, ingekocht materiaal, inkoopprijs, werkgelegenheid, levertijden, voorraad ingekocht materiaal en voorraad gereed product. Een PMI-score van 50 duidt erop dat er geen verandering heeft plaatsgevonden. Onder de 50 geeft een daling aan en boven de 50 duidt op een groeiende economie. Hoe groter de afwijking is, hoe groter ook de mate van verandering is.

Abonnement NEVI PMI Het abonnement omvat een bulletin dat een uitgebreid beeld van de Nederlandse PMI van die maand geeft.  Daarnaast is in het bulletin het volgende opgenomen:

  • De NEVI PMI als curve met de achterliggende maanden
  • Een toelichting op, en een grafische weergave van, de negen ‘diffusion indices’ ten opzichte van eerdere maanden
  • Een grafische weergave van een aantal belangrijke internationale productiecijfers
  • Een specificatie van artikelen die duurder of goedkoper zijn geworden of waaraan een tekort is ontstaan.

Een jaarabonnement* kost € 319,- voor NEVI Members; € 469,- voor non-member. Het bulletin wordt als pdf-document per e-mail verzonden (zie voorbeeldrapport); op de eerste werkdag van de maand om 09.30u (één emailadres per abonnement). Neem voor meer informatie en data contact met ons op: 088 – 33 00 700 of klik hier.

Om de NEVI Talk te bekijken moet je ingelogd zijn