FAQ

Heb je een vraag? Wij hebben alle veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Kom je er toch niet uit of staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het Klant Contact Center. Mail naar info@nevi.nl of bel 088-3300700. Wij helpen je graag.

Waarom een Kennislab?

Samen beschikken we over veel waardevolle informatie, kennis en ervaring. Een groot deel hiervan blijft helaas onbenut omdat het niet (voldoende) gedeeld wordt. Wij geloven dat door kennis toegankelijk te maken, kennis te delen en samen kennis te creëren iedereen hieruit zijn voordeel kan halen om zijn of haar werk beter te doen en de gestelde doelen te realiseren: door kennis te verbinden ontstaat er een energiek netwerk met veel impact! Wij maken kennis, toegankelijk voor jou.

Wat is het Kennislab?

Het NEVI Kennislab is een platform waarop de meest actuele kennis en expertise over inkoop en supply management toegankelijk wordt gemaakt, gedeeld en gecreëerd, zodat iedereen in ons vakgebied geholpen wordt om zich blijvend te ontwikkelen. De beschikbare kennis is gefilterd en van context voorzien, relevant en toepasbaar. Naast een online platform wordt in de toekomst ook een aantal functionaliteiten in een community-setting aangeboden, denk aan fysieke kennissessies en brainstormsessies.

Hoe is het Kennislab opgebouwd?

Het Kennislab bestaat uit drie delen die onderling met elkaar verbonden zijn: KennisPlatform, KennisSessies en KennisCommunity. Voor de gebruiker is het niet heel essentieel om te weten uit welk deel de content afkomstig is. Het is met name belangrijk te weten dat de meerwaarde zit in de combinatie van soorten content (artikelen, video’s, white papers, checklists, blogs etc.) en dat alle via NEVI beschikbare content relevant en actueel is. Al het beschikbare materiaal is goed toegankelijk en vindbaar via een zoekfunctie, pulldown thema-menu en op jaartal.

Daarnaast organiseren we specifieke sessies waar experts en professionals samenkomen om kennis en ervaring te delen. Denk hierbij aan netwerk- en kringevenementen, maar ook aan congressen en roundtables of sessies in kleine setting. Door het Kennislab ben je automatisch verbonden met een Community van experts en professionals zodat je elkaar kunt helpen bij specifieke vraagstukken. Leren van en met elkaar, samenwerken en kennis creëren staat hierbij centraal.

Hoe meld ik mij aan voor het Kennislab?

Leden van NEVI (Member Professionals) en Gratis Basic accounts kunnen met hun NEVI-account in het Kennislab grasduinen en zoekopdrachten ingeven. Afhankelijk van jouw NEVI-account heb je volledige toegang tot alle materialen of zie je alleen de zoekresultaten en een korte intro (zie ook Wie hebben toegang tot het Kennislab?).

Heb je nog geen NEVI-account?

 1. Klik op ‘Maak een account aan‘ (NEVI Member Professional of een NEVI Basic account)
 2. Vul de gevraagde informatie in en klik op ‘Maak je account aan’
 3. Je ontvangt een e-mail met de bevestiging van je NEVI-account
 4. Na activatie van jouw NEVI-account kun je  inloggen in het NEVI Kennislab

Hoe zoek ik in het Kennislab?

In het Kennislab kun je op verschillende manieren zoeken. Door vrije zoekopdrachten in te voeren ‘Zoek in het Kennislab’, of door te zoeken in de verschillende mediatypen (vakkennis, begrippen, Deal! artikelen, onderzoek, NEVI talks, tools, innovatiepartners).

In het Kennislab hebben we ook een lijst met kennisgebieden samengesteld. Alle materialen zijn hierop ‘getagd’ waardoor ze makkelijk vindbaar zijn.

De kennisgebieden zijn als volgt op gebouwd:

 • Strategisch alignment: Strategisch management en inkoopalignment, Inkoopprestatiemeting, (Interne) klant, Organisatiestrategie, Stakeholders, Inkoopstrategie
 • Postionering & Structuur: Plaats inkoop in de organisatie, Inkoopsynergie, Inkoopsamenwerking, Benchmarking
 • Leiderschap, Talent & Intelligence: Leidinggeven en talentmanagement, Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling, Teammanagement, Inkoopintelligence
 • Categoriemanagement 
 • Leveranciersmanagement (SRM): Leveranciersprestatiemeting, Early Supplier Involvement, Partnerships, Inkoopportfolio en leveranciersstrategieën
 • Outsourcing
 • Inkopen en aanbesteden: Inkoopproces, Aanbestedingsproces, Contracteren, Marktonderzoek, Operationele inkoop, Leveranciersselectie en gunning, Specificeren, Selecteren
 • Contractmanagement: Contractbeheer, Prestatiecontracten
 • Order-to-pay-proces: E-procurement

 

 • Thema’s: Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, Onderhandelen, Integer handelen, Project- en Risicomanagement, Kostenmanagement, Ketenmanagement (SCM), MSU+, Best Value Procurement, Sourcing Business Models (Vested), Verandermanagement, Waardecreatie, Professioneel opdrachtgeverschap
 • Branches: Bouw, Publiek, Zorg, Industrie, Handel, Dienstverlening, Woningbouwcorporaties
 • Categorieën: Marketing, ICT en Telecom, Inhuur, Facilitair, Primair proces

Wanneer zijn alle functionaliteiten van het Kennislab beschikbaar?

Een Kennislab is altijd in ontwikkeling en nooit helemaal af. Immers, nieuwe kennis wordt continu ontwikkeld, beschikbaar gesteld en gedeeld. Bovendien komen er geregeld nieuwe functionaliteiten bij. In deze beta-versie van het Kennislab is alle beschikbare content toegankelijk gemaakt. Meer dan 500 artikelen, publicaties en presentaties, 2000 begrippen, 500 Deal! artikelen, 20 video’s, 50 onderzoeken en 100 inkooptools zijn nu online doorzoekbaar! Een schat aan waardevolle, relevante kennis. Ook een overzicht van KennisSessies waar kennis en ervaring gedeeld wordt, in grote of kleine setting, is ruimschoots aanwezig in het Kennislab. De KennisCommunity waar delen, samenwerken en creëren centraal staat is een functionaliteit die nog in ontwikkeling is.

Wat is de meerwaarde van het Kennislab voor mij?

Bij een zoekopdracht in een reguliere zoekmachine krijg je soms duizenden resultaten, zonder waardetoekenning (bijvoorbeeld relevantie, actualiteit, deskundigheid). Het Kennislab geeft bij een zoekopdracht minder resultaten, maar wel van goede kwaliteit en voorzien van context. Bovendien zijn er diverse soorten resultaten (contentsoorten) beschikbaar en is het in de toekomst mogelijk zelf ook een bijdrage te leveren aan (nieuwe) kennisontwikkeling en –creatie.

Wie hebben toegang tot het Kennislab?

Bij een specifieke vraag of probleemstelling kom je (eventueel via een zoekmachine) terecht in het Kennislab en zie je relevante actuele resultaten die je verder helpen. Dat kunnen artikelen, checklists en video’s zijn, maar ook een agenda van kennissessies waar je kunt aansluiten.

In de zichtbaarheid van resultaten zitten echter wel verschillende niveaus:

 • Wanneer je niet bent ingelogd zie je algemeen (titel-)overzicht, inclusief kennissoort en korte intro (5-10 regels), begrippen zijn voor iedereen toegankelijk.
 • Gratis Basic accounts die zijn ingelogd hebben tevens de mogelijkheid 5 kennisdocumenten gratis in te zien.
 • NEVI-leden (Member Professionals) die zijn ingelogd hebben volledige toegang tot alle materialen in het Kennislab.

Bij het aanmaken van een nieuw account herkent het Kennislab of je NEVI-lid (Member Professionals) of een Gratis Basic Account hebt. Deze database wordt in dagelijks geüpdate waardoor het kan voorkomen dat nieuwe NEVI-leden (Member Professionals) of Basic accounts niet direct toegang hebben tot het Kennislab.

Het lukt mij niet om een publicatie te downloaden. Hoe los ik dit op?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende redenen zijn antivirussoftware of instellingen van jouw internetbrowser die het downloaden blokkeren. Ook kan het zijn dat een publicatie is afgeschermd of dat het benodigde programma om een publicatie te openen niet op jouw computer staat. Wij adviseren je daarom om het bestand, indien mogelijk, via een andere computer of internetbrowser te downloaden. Lukt dit niet? Stuur ons dan een bericht via info@nevi.nl met een print screen van de foutmelding. Wij helpen je graag verder.